China denunţă situaţia "dramatică" a drepturilor omului din Statele Unite

China a denunţat "situaţia dramatică a drepturilor omului" din Statele Unite, criticând violenţele poliţiei, operaţiunile de spionaj la nivel global şi acte de tortură, la o zi după raportul SUA privind drepturile omului, care critica Beijingul, informează Radio Free Europe / Radio Liberty.

1572 afișări
Imaginea articolului China denunţă situaţia "dramatică" a drepturilor omului din Statele Unite

China denunţă situaţia "dramatică" a drepturilor omului din Statele Unite (Imagine: AP/Mediafax Foto)

"Situaţia drepturilor omului în Statele Unite este dramatică. America este bântuită de răspândirea armelor de foc, de infracţiuni violente şi de folosirea excesivă a forţei de către poliţie", se arată într-un raport al Consiliului de Stat din China.

"Serviciile secrete americane au folosit tortura împotriva suspecţilor de terorism, încălcând drepturile omului şi în alte ţări prin atacuri cu drone şi operaţiuni de interceptare a comunicaţiilor", precizează raportul.

"Banii sunt un factor decisiv în sistemul politic american, astfel că drepturile politice ale cetăţenilor americani nu sunt respectate în totalitate", precizează raportul.

Regimul comunist de la Beijing a emis acest raport la doar o zi după ce Departamentul de Stat a denunţat încălcări sistematice ale drepturilor omului în China.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici