China şi India se acuză reciproc de eşecul negocierilor pentru diminuarea tensiunilor la frontiera comună

China şi India s-au acuzat reciproc, luni, de eşecul negocierilor care au rolul reducerii tensiunilor militare în zona frontierei comune, în Himalaya, informează cotidianul Le Figaro.

284 afișări
Imaginea articolului China şi India se acuză reciproc de eşecul negocierilor pentru diminuarea tensiunilor la frontiera comună

China şi India se acuză reciproc de eşecul negocierilor pentru reducerea tensiunilor

După zeci de ani de tensiuni, în iunie 2020 au avut loc confruntări în Valea Galwan, soldate cu moartea a 20 de militari indieni şi a patru militari chinezi. Acesta a fost cel mai grav incident dintre cele două puteri nucleare după conflictul militar din anul 1962.

Însă negocierile demarate pentru reducerea tensiunilor sunt acum în impas. "China a dat dovadă de bunăvoinţă. Dar exigenţele militare ale Indiei sunt nerezonabile şi nerealiste", a declarat luni Long Shaohua, un purtător de cuvânt al armatei chineze.

"China nu a fost dispusă, în cursul negocierilor, să discute sugestii constructive şi nu a formulat propuneri de perspectivă", a acuzat, la rândul său, Ministerul Apărării de la New Delhi.

Cele două ţări au stabilit să menţină contactele şi stabilitatea de-a lungul "Liniei de control", frontiera de facto din Himalaya.

La începutul lunii octombrie, India a acuzat China că a trimis "un număr considerabil" de militari la frontiera comună, pe fondul tensiunilor din zonele Ladah şi din sudul Tibetului.

În urmă cu câteva zile, Hua Chunying, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing, a acuzat că militari indieni au pătruns ilegal pe teritoriul Chinei, acuzaţii respinse de Guvernul de la New Delhi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
china,
india

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici