Cinci militanţi islamişti, ucişi într-o explozie în Liban / Israelul neagă implicarea

Cinci militanţi islamişti au fost ucişi, miercuri, în urma unei explozii produse la frontiera Libanului cu Siria, iar grupurile islamiste locale au denunţat un atac al Israelului, care însă neagă orice implicare.

215 afișări
Imaginea articolului Cinci militanţi islamişti, ucişi într-o explozie în Liban / Israelul neagă implicarea

Cinci militanţi islamişti, ucişi într-o explozie în Liban / Israelul neagă implicarea

Incidentul a avut loc în cursul nopţii în localitatea libaneză Qussaya, în apropierea frontierei cu Siria. O explozie puternică s-a produs la Comandamentul General al Frontului Popular pentru Eliberarea Palestinei (FPEP), conform postului de televiziune Al Jazeera. "Inamicul sionist a atacat o bază din Qussaya, iar cinci militanţi au murit", a acuzat Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei.

Conform unor surse libaneze, atacul a vizat o celulă islamistă care pregătea lansarea unor atacuri spre Israel.

Hassan Nasrallah, liderul mişcării şiite Hezbollah, activă în sudul Libanului, a avertizat că va riposta la atac.

Însă armata israeliană a negat că ar fi efecuat vreun atac. "Nu a fost niciun atac israelian în Siria sau Liban", au afirmat oficiali militari israelieni citaţi de site-ul Ynetnews.com şi de postul i24News.

Conform unor surse libaneze, este posibil ca explozia să fi fost accidentală. Un membru al Frontului Popular pentru Eliberarea Palestinei a semnalat că este posibil să fie explodat o rachetă veche în timp ce era manevrată.

"A explodat o rachetă veche într-un depozit de armament, iar cinci militanţi au fost ucişi", a afirmat un militant, sub protecţia anonimatului. Circumstanţele producerii exploziei sunt neclare, chiar dacă a fost accidentală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici