Cinci persoane, evacuate ca măsură de precauţie împotriva Ebola dintr-un avion imobilizat la Boston

Un avion al companiei Emirates a fost imobilizat luni timp de mai multe ore după aterizarea la Boston (nord-estul Statelor Unite) şi cinci călători au fost transportaţi, ca măsură de precauţie, către spitale, au anunţat serviciile locale de sănătate, citate de AFP.

369 afișări
Imaginea articolului Cinci persoane, evacuate ca măsură de precauţie împotriva Ebola dintr-un avion imobilizat la Boston

Cinci persoane, evacuate ca măsură de precauţie împotriva Ebola dintr-un avion imobilizat la Boston (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pasagerii care au fost transportaţi la spital s-au plâns de simptome asemănătoare celor ale febrei hemoragice Ebola, a precizat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a serviciilor locale de sănătate, adăugând că "în cazul în care ceva va pune în pericol sănătatea publică, vom semnala autorităţile vizate".

Zborul Emirates 237 venea de la Dubai, potrivit postului local WCVB, şi bolnavii se întorceau din Arabia Saudită, potrivit aceleiaşi surse.

Niciuna dintre persoanele bolnave nu a călătorit în Africa de Vest, unde epidemia s-a soldat cu peste 4.000 de morţi, a afirmat pentru Boston Globe un purtător de cuvânt al Autorităţilor Aeroportuare din Massachusetts.

Autorităţile americane iau foarte în serios riscul prezentat de epidemia de Ebola, în contextul în care un liberian infectat cu acest virus a decedat pe 4 octombrie într-un spital din Dallas (Texas), iar o infirmieră în vârstă de 26 de ani care a participat la tratarea acestuia a fost la rândul ei contaminată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici