Cinci studenţi au fost ucişi cu o armă albă în Canada. Un suspect a fost arestat

Cinci studenţi au fost ucişi cu o armă albă în timpul unei petreceri organizate în cursul nopţii de luni spre marţi, la Calgary, în vestul Canadei, iar suspectul, fiul unui poliţist, a fost arestat.

207 afișări
Imaginea articolului Cinci studenţi au fost ucişi cu o armă albă în Canada. Un suspect a fost arestat

Cinci studenţi au fost ucişi cu o armă albă în Canada. Un suspect a fost arestat (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Victimele sunt patru băieţi cu vârste cuprinse între 22 şi 27 de ani şi o tânără de 23 de ani, a anunţat Rick Hanson, şeful poliţiei din Calgary, un oraş din provincia Alberta.

Trei dintre victime erau deja decedate în momentul sosirii serviciilor de salvare. Celelalte două victime - tânăra, care zăcea în holul casei, şi un tânăr găsit "în stare critică" - au fost transportate la spital, însă nu au reuşit să supravieţuiască.

"Locul producerii dramei este înspăimântător", a afirmat Rick Hanson, precizând că la acest stadiu al anchetei nu poate prezenta vreun mobil pentru a explica o asemenea tragedie.

Potrivit postului public de televiziune CBC, suspectul, în vârstă de 23 de ani, este fiul unui ofiţer de poliţie.

Suspectul a venit târziu la petrecerea la care a fost invitat. "El s-a prezentat, una dintre gazde l-a primit", după care "a intrat în posesia unui cuţit şi a lovit victimele una după cealaltă, înjunghiindu-le de mai multe ori", a explicat şeful poliţiei, în cursul unei conferinţe de presă.

Casa, situată într-un cartier liniştit din nord-vestul oraşului, la aproximativ trei kilometri de Universitatea din Calgary, a fost închiriată de studenţi pentru a organiza o petrecere de încheiere a trimestrului universitar.

"Universitatea din Calgary plânge moartea celor cinci studenţi ucişi (marţi) dimineaţa", a anunţat instituţia.

"Este cea mai gravă crimă din istoria Calgary. Nu am văzut niciodată cinci persoane ucise de un individ într-un singur loc", a adăugat şeful poliţiei.

"Gândurile şi rugăciunile tuturor locuitorilor din Calgary merg către tinerii" care şi-au pierdut viaţa marţi, dar şi către "familiile şi prietenii lor, şi comunitatea universitară", a postat Naheed Nenshi, primarul oraşului, pe contul său de Twitter.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici