Cod portocaliu de ninsoare în 14 regiuni din Bulgaria

Paisprezece regiuni din Bulgaria sunt vizate de o avertizare cod portocaliu din cauza ninsorilor şi condiţiilor dificile de trafic.

309 afișări
Imaginea articolului Cod portocaliu de ninsoare în 14 regiuni din Bulgaria

Cod portocaliu de ninsoare în 14 regiuni din Bulgaria (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Circulaţia se desfăşoară cu dificultate în regiunile Smolian, Pazardgic, Şumen, Veliko Tărnovo, Sofia, Penik şi Kiustendil. Agenţia naţională pentru infrastructură rutieră a primit aproximativ 2.000 de apeluri telefonice pe parcursul nopţii, relatează site-ul Novinite.com.

Toţi cetăţenii care nu au de rezolvat probleme urgente au fost sfătuiţi să rămână acasă.

Autostrada Liulin care face legătura între Sofia şi Pernik a fost închisă temporar până la îndepărtarea zăpezii, în timp ce pe autostrada Hemus circulaţia era restricţionată joi dimineaţă. Potrivit ediţiei electronice a Sofia Echo, traficul între Sofia şi Plovdiv pe autostrada Trakia a fost deviat prin Pazardgic din cauza unui accident ce a implicat un camion.

Situaţia este mai dificilă în regiunea Ruse din nord-estul Bulgariei. Graniţa dintre Bulgaria şi România a fost închisă din cauza avertizării cod roşu din România, a anunţat ministrul Dezvoltării Regionale din Bulgaria, Liliana Pavlova.

Câteva drumuri din regiunea Ruse sunt închise pentru toate vehiculele, potrivit autorităţilor rutiere, iar mai multe persane au rămas blocate în vehicule.

Totodată, traficul dinspre Grecia şi Turcia, prin Bulgaria, către România a fost oprit, a adăugat Pavlova.

Comandamentul general de criză a fost convocat în noaptea de miercuri spre joi, potrivit televiziunii naţionale, în timp ce angajaţii companiilor de drumuri lucrează contracronometru.

Ninsorile vor continua joi şi vineri, fiind aşteptate temperaturi foarte scăzute până spre sfârşitul săptămânii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici