Colaborator NSA suspectat de sustragerea unor coduri pentru spionajul extern, arestat de FBI

Un colaborator al Agenţiei americane pentru Siguranţă Naţională (NSA) suspectat de sustragerea şi dezvăluirea unor coduri informatice care permit spionajul extern a fost arestat de Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI), informează site-ul cotidianului The New York Times.

1088 afișări
Imaginea articolului Colaborator NSA suspectat de sustragerea unor coduri pentru spionajul extern, arestat de FBI

Colaborator NSA suspectat de sustragerea unor coduri pentru spionajul extern, arestat de FBI

Arestarea a avut loc în urmă cu câteva săptămâni, dar a fost dezvăluită miercuri. FBI anchetează sustragerea unor coduri de computere clasificate şi posibila dezvăluire a acestora. Este vorba de coduri utilizate pentru activităţi de spionaj în sisteme informatice ale guvernelor străine.

Colaboratorul NSA arestat preventiv se numeşte Harold T. Martin, în vârstă de 51 de ani, domiciliat în Glen Burnie, Maryland, conform unei plângeri penale de la sfârşitul lunii august.

Colaboratorul este acuzat de furtul unor proprietăţi guvernamentale şi utilizarea neautorizată a unor documente clasificate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici