Comandant militar american: Risc "minim spre mediu" al unei intervenţii a Rusiei în Ucraina

  • Comandant militar american: Riscul unei intervenţii ruse în Ucraina este "minim spre mediu".
  • Generalul american Tod Wolters: Riscurile probabil vor scădea după câteva săptămâni.
  • Rusia a mobilizat militari în apropierea frontierelor Ucrainei.
1036 afișări
Imaginea articolului Comandant militar american: Risc "minim spre mediu" al unei intervenţii a Rusiei în Ucraina

Comandant militar american: Risc "minim spre mediu" al unei intervenţii a Rusiei în Ucraina - PUBLICAT FLUX

Riscul unei invazii militare ruse în Ucraina în următoarele săptămâni este "minim spre mediu", a declarat joi generalul american Tod Wolters, şeful Comandamentului SUA pentru Europa.

Întrebat de un membru al Congresului SUA, în cursul audierilor, despre riscurile unei intervenţii militare ruse în Ucraina în următoarele săptămâni, generalul Tod Wolters a răspuns: "Minim spre mediu".

Şeful Comandamentului SUA pentru Europa a explicat, conform agenţiei Reuters, că, după următoarele câteva săptămâni, evaluările de risc vor depinde de o serie de factori, dar, ţinând cont de actuala traiectorie şi poziţionare a trupelor ruse, probabilitatea se va reduce.

În ultimele săptămâni, Rusia a mobilizat mii de militari în apropierea frontierelor Ucrainei şi în regiunea Crimeea, anexată în 2014.

Administraţia de la Kiev a cerut Alianţei Nord-Atlantice să acţioneze rapid pentru a opri izbucnirea unui conflict militar cu Rusia. Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Alianţa Nord-Atlantică urmăreşte atent situaţia din Ucraina şi susţine suveranitatea ţării.

Preşedintele Joseph Biden a vorbit recent cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, reafirmând susţinerea Statelor Unite pentru suveranitatea Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici