Concluziile poloneze asupra accidentului de la Smolensk corespund concluziilor Moscovei

Raportul polonez asupra prăbuşirii aeronavei preşedintelui Lech Kaczynski, în 2010, lângă Smolensk, corespund, "în ansamblu", concluziilor Moscovei, care consideră partea poloneză drept principalul responsabil pentru accident, au apreciat anchetatorii ruşi.

392 afișări
Imaginea articolului Concluziile poloneze asupra accidentului de la Smolensk corespund concluziilor Moscovei

Concluziile poloneze asupra accidentului de la Smolensk corespund concluziilor Moscovei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vreau să subliniez că o parte substanţială a concluziilor (poloneze) corespunde dispoziţiilor raportului final" rus, a declarat Aleksei Morozov, un oficial de rang înalt din cadrul MAK, Comitetul de anchetă cu sediul la Moscova, care se ocupă de anchete asupra accidentelor aeriene în Rusia şi în alte foste republici sovietice.

"Pentru moment, noi nu înţelegem anumite concluzii", a relevat Morozov, într-un comunicat postat pe site-ul MAK.

În raportul său prezentat vineri, Comisia poloneză de anchetă asupra acestei catastrofe din aprilie 2010, în care au murit 96 de persoane, a evidenţiat deficienţe ale părţii ruse, dar a recunoscut că principalele cauze ale accidentului ţin de partea poloneză.

Raportul rus, publicat în ianuarie, aprecia că partea poloneză este singura vinovată de accident, turnul de control de la Smolensk (vest) semnalând pilotului, în mai multe rânduri, că nu ar trebui să aterizeze, din cauza condiţiilor de ceaţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici