Condamnat la 23 de ani de închisoare, Harvey Weinstein îşi va ispăşi pedeapsa în Los Angeles

  • Harvey Weinstein va fi extrădat din New York în California, pentru a-şi ispăşi pedeapsa în urma condamnării pentru de viol şi agresiune sexuală.
  • Decizia vine la aproape un an după ce procurorii au cerut mutarea fostului producător de film.
  • Avocatul şi purtătorul de cuvânt ai lui Weinstein au contestat fără succes decizia.
3423 afișări
Imaginea articolului Condamnat la 23 de ani de închisoare, Harvey Weinstein îşi va ispăşi pedeapsa în Los Angeles

ŞTIRILE - Harvey Weinstein va fi extrădat

Harvey Weinstein va fi extrădat dintr-o închisoare din New York în California în următoarele săptămâni, a decis marţi un judecător.

Judecătorul a ordonat ca agresorul sexual - care a fost închis la Wende Correctional Facility de la condamnarea sa din New York de anul trecut - să fie transportat la Los Angeles până la începutul lunii iulie.

Regizorul a fost acuzat în aprilie de un juriu din Golden State. Împotriva lui au fost 11 acuzaţii de agresiune sexuală.

Avocatul lui Weinstein, Norman Effman, a susţinut la o şedinţă de marţi că Weinstein are nevoie de îngrijiri medicale şi că este găzduit în unitatea medicală din Wende.

Effman a precizat că omul său nu va primi acelaşi tratament la o închisoare din Los Angeles, cerere pe care procurorii au contestat-o. Apărătorul a cerut judecătorului să amâne extrădarea cu 10 zile, dar n-a avut succes.

Weinstein a apărut în audierea la distanţă prin Zoom. Era aşezat în faţa unui birou şi purta o cămaşă maronie şi o mască albă. Într-o declaraţie, purtătorul de cuvânt al lui Weinstein, Juda Engelmayer, a declarat că sunt dezamăgiţi de decizie.

„Suntem dezamăgiţi de această decizie astăzi. Solicităm instanţei să oprească extrădarea domnului Weinstein la Los Angeles până când va putea primi îngrijirea medicală necesară aici, la New York”, a scris acesta într-un e-mail.

Harvey Weinstein a fost condamnat la 23 de ani de închisoare pe 11 martie 2020.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici