Confruntare navală între cele două Corei

O navă nord-coreeană a fost serios avariată în cursul unei confruntări navale, marţi, între Coreea de Nord şi Coreea de Sud, în largul coastelor lor occidentale, au declarat armata şi un oficial sud-coreean.

21 afișări
Imaginea articolului Confruntare navală între cele două Corei

Confruntare navală între cele două Corei (Imagine din arhivă; Mediafax Foto/AFP)

Un purtător de cuvânt al Statului Major sud-coreean a confirmat că a avut loc o confruntare, dar nu a putut să furnizeze alte detalii pentru moment.

Potrivit unei surse guvernamentale sud-coreene citate de agenţia Yonhap, un vapor nord-coreean de patrulare a depăşit o frontieră maritimă sensibilă în Marea Galbenă, ceea ce a provocat tiruri de avertizare din partea navelor sud-coreene.

Forţele navale din sud au deschis focul asupra vaporului nord-coreean care a ignorat avertismentul şi care a replicat la rândul său.

"Nu au existat victime de partea noastră, dar ambarcaţiunea nord-coreeană, pe jumătate distrusă, s-a întors din drum", a declarat aceeaşi sursă, sub acoperirea anonimatului.

Coreea de Nord a acuzat Seulul luna trecută că a încălcat această frontieră maritimă contestată, mobilizând în zonă nave de război.

Această frontieră maritimă dintre cele două ţări, aflate teoretic încă în stare de război în lipsa unui tratat de pace care să pună capăt conflictului din perioada 1950-1953, nu a fost niciodată recunoscută de Coreea de Nord. Ea reprezintă o sursă de tensiuni frecvente între cele două state.

Din 1999, confruntările s-au soldat cu mai multe zeci de morţi în această zonă. Şase marinari sud-coreeni au fost ucişi în iunie 2002.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici