Confruntările dintre Israel şi palestinieni se extind şi în Cisiordania/ Nouă palestinieni au fost ucişi

  • Confruntări între armata israeliană şi palestinieni au izbucnit în Cisiordania
  • Cel puţin nouă palestinieni au fost ucişi, iar alţi 150 au fost răniţi vineri în Cisiordania
  • În Fâşia Gaza, bilanţul bombardamentelor israeliene este de cel puţin 119 morţi şi peste 850 de răniţi
3904 afișări
Imaginea articolului Confruntările dintre Israel şi palestinieni se extind şi în Cisiordania/ Nouă palestinieni au fost ucişi

BREAKING NEWS Confruntările dintre Israel şi palestinieni se extind şi în Cisiordania/ Patru palestinieni au fost ucişi

Cel puţin nouă palestinieni au fost ucişi, iar alţi aproximativ 150 au fost răniţi în confruntări cu membri ai serviciilor de securitate israeliene produse vineri în Cisiordania, în contextul conflictului dintre Israel şi grupurile islamiste din Fâşia Gaza.

Mii de militanţi palestinieni sunt implicaţi în confruntări cu militari israelieni în localităţile Yaabad, Jenin, Beita, Salfit, Urif şi Ierihon.

Autorităţile israeliene susţin că trupele au fost atacate cu pietre, sticle incendiare şi petarde, în cursul protestelor izbucnite pe fondul confruntărilor dintre Israel şi grupurile islamiste palestiniene din Fâşia Gaza.

Conform unor surse citate de cotidianul Times of Israel, nouă palestinieni au fost împuşcaţi mortal de armata israeliană în Cisiordania în cursul zilei de vineri. Acestea sunt cele mai grave confruntări produse în Cisiordania în ultimele patru zile, de când durează conflictul dintre armata israeliană şi grupurile militante palestiniene din celălalt teritoriu palestinian, Fâşia Gaza.

Autoritatea Palestiniană, care administrează zonele din Cisiordania aflate sub control palestinian, a anunţat un bilanţ de 150 de răniţi. În afară de cele şase persoane decedate vineri, în Cisiordania au murit alte şase persoane, în incidente izolate produse în ultimele zile.

Mişcarea islamistă Hamas, care deţine controlul asupra Fâşiei Gaza, a salutat izbucnirea revoltelor în Cisiordania.

În Fâşia Gaza, bilanţul victimelor bombardamentelor israeliene este de cel puţin 119 morţi şi peste 850 de răniţi.

În Israel, bilanţul atacurilor cu rachete lansate din Fâşia Gaza este de cel puţin nouă morţi şi câteva sute de răniţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici