Consiliul de Securitate al ONU condamnă atacurile din capitala Yemenului

Consiliul de Securitate al ONU a condamnat marţi atacurile de la Sanaa împotriva palatului prezidenţial şi reşedinţei preşedintelui, exprimându-şi sprijinul pentru şeful de stat yemenit, Abd Rabbo Mansour Hadi, relatează AFP.

106 afișări
Imaginea articolului Consiliul de Securitate al ONU condamnă atacurile din capitala Yemenului

Consiliul de Securitate al ONU condamnă atacurile din capitala Yemenului

Consiliul a subliniat într-o declaraţie adoptată în unanimitate că preşedintele yemenit Abd Rabbo Mansour Hadi "este autoritate legitimă" şi că "toate părţile şi toţi actorii politici din Yemen trebuie să-l susţină" pentru a "menţine ţara pe calea stabilităţii şi securităţii".

Potrivit unui oficial militar de rang înalt yemenit, care s-a exprimat marţi, "miliţii houthi au intrat în complexul (prezidenţial) şi jefuiesc arme din depozite". Un membru houthi, Ali Al-Bukhaiti, a confirmat pe pagina sa de Facebook că mişcarea Ansaruallah "a preluat controlul asupra complexului prezidenţial".

Confruntări armate au fost semnalate şi în apropierea reşedinţei preşedintelui, care se afla în interior împreună cu vizitatori.

Consiliul a făcut apel la încetarea focului şi la revenirea la dialog în vederea soluţionării neînţelegerilor.

Secretarul general Ban Ki-moon s-a declarat "extrem de îngrijorat" de criza din Yemen.

Yemenul a devenit instabil după înlăturarea de la putere, în 2012, a fostului preşedinte Ali Abdallah Saleh.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici