Consiliul de Securitate al ONU condamnă lansarea rachetei de către Coreea de Nord

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a condamnat lansarea rachetei de către Coreea de Nord, subliniind că discuţiile continuă pentru stabilirea unei "reacţii adecvate" în acest caz.

250 afișări
Imaginea articolului Consiliul de Securitate al ONU condamnă lansarea rachetei de către Coreea de Nord

Consiliul de Securitate al ONU condamnă lansarea rachetei de către Coreea de Nord (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Membrii Consiliului de Securitate au condamnat această lansare, care constituie o încălcare a rezoluţiilor 1.718 şi 1.874" (care interzic Phenianului orice activitate nucleară sau balistică), se arată într-un comunicat oficial citit de Mohammed Loulichki, ambasadorul Marocului la ONU şi preşedinte al Consiliului de Securitate în decembrie.

"Membrii Consiliului de Securitate au reamintit că, în aprilie 2012, au cerut Coreei de Nord să nu mai efectueze lansări care utilizează tehnologie balistică", continuă textul.

Statele Unite au cerut un "răspuns" internaţional după testul cu rachetă efectuat de Coreea de Nord, conform ambasadorului american la ONU, Susan Rice.

Coreea de Nord a lansat miercuri o rachetă, sub pretextul plasării unui satelit pe orbită, însă experţii occidentali cred că este vorba de un test balistic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici