Consiliul de Securitate ONU a adoptat noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord

Consiliul de Securitate ONU a impus, joi, noi sancţiuni financiare Coreei de Nord ca reacţie la al treilea test nuclear efectuat de regimul de la Phenian.

676 afișări
Imaginea articolului Consiliul de Securitate ONU a adoptat noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord

Consiliul de Securitate ONU a adoptat noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Proiectul de rezoluţie, propus de SUA, Marea Britanie, Coreea de Sud şi Franţa, a fost adoptat în unanimitate de cei 15 membri ai Consiliului de Securitate.

Rezoluţia prevede supravegherea atentă a diplomaţilor nord-coreeni şi extinde lista entităţilor vizate de sancţiuni financiare.

De asemenea, o serie de demnitari nord-coreeni sunt vizaţi de restricţii de călătorie.

Susan Rice: Noile sancţiuni impuse de ONU "vor lovi dur" Coreea de Nord

Noile sancţiuni impuse de Consiliul de Securitate ONU "vor lovi dur" regimul de la Phenian, afirmă ambasadorul american la Naţiunile Unite, Susan Rice.

Subliniind că Rezoluţia 2.094, adoptată joi, prevede "noi sancţiuni financiare severe", Rice a apreciat că sancţiunile "vor lovi dur şi vor accentua izolarea Coreei de Nord".

"Sfidarea comunităţii internaţionale îi va costa scump pe liderii nord-coreeni. Întreaga lume este unită în dorinţa de a denucleariza Peninsula Coreea", a dat asigurări Rice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici