Consiliul de Securitate ONU facilitează acordarea de asistenţă umanitară în Afganistan

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a adoptat, miercuri, în unanimitate, o rezoluţie propusă de Statele Unite care facilitează timp de un an acordarea de asistenţă umanitară în Afganistan, informează cotidianul Le Monde.

164 afișări
Imaginea articolului Consiliul de Securitate ONU facilitează acordarea de asistenţă umanitară în Afganistan

Sursa foto: profimedia

Rezoluţia prevede "acordarea de fonduri, active, bunuri şi servicii pentru a răspunde la nevoile umanitare ale Afganistanului", precizând că aceste măsuri nu constituie încălcări ale sancţiunilor internaţionale impuse regimului taliban.

"Această excepţie umanitară vizează facilitatea acordării de asistenţă poporului afgan, dar nu este un cec în alb pentru organizaţiile care nu respectă obligaţiile internaţionale", a declarat adjunctul ambasadorului SUA la ONU, Jeffrey DeLaurentis.

"Este un pas bun, îl apreciem, întrucât acest lucru poate contribui la îmbunătăţirea situaţiei economice în Afganistan", a reacţionat Zabiullah Mujahid, purtătorul de cuvânt al regimului taliban de la Kabul.

Afganistanul se confruntă cu o situaţie politică, economică şi socială dezastruoasă, după decenii de război. Mişcarea talibanilor a preluat cu forţa puterea în Afganistan în contextul retragerii trupelor SUA şi ale coaliţiei occidentale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici