"Convergenţă de vederi" între China şi SUA cu privire la Coreea de Nord

China şi Statele Unite au din ce în ce mai multe "viziuni convergente" în privinţa necesităţii de a acţiona rapid pentru a impune denuclearizarea Coreei de Nord, a afirmat marţi un oficial american de rang înalt.

257 afișări
Imaginea articolului "Convergenţă de vederi" între China şi SUA cu privire la Coreea de Nord

"Convergenţă de vederi" între China şi SUA cu privire la Coreea de Nord (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Există o convergenţă de vederi tot mai mare între Statele Unite şi China cu privire la importanţa şi urgenţa de a determina Coreea de Nord să ia măsuri ireversibile pentru denuclearizare", a declarat acest oficial, cu puţin timp înainte de sosirea la Beijing a secretarului american John Kerry.

Revendicarea suveranităţii Chinei asupra Mării Chinei de Sud este "problematică", a afirmat acest oficial membru al delegaţiei lui Kerry.

Şeful diplomaţiei americane ajunge la Beijing într-un context de tensiuni recente declanşate de instalarea unei platforme petroliere în Marea Chinei de Sud, în apropierea unor insule pe care şi le dispută China şi Vietnam.

Cei doi vecini comunişti au diferende teritoriale de multă vreme în privinţa arhipelagurilor Paracels şi Spratleys.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici