Copilul olandez care a supravieţuit accidentului aviatic de la Tripoli este în stare "stabilă"

Băieţelul olandez, singurul supravieţuitor al accidentului în care a fost implicat, miercuri, un avion al companiei libiene Al-Afriqiyah, la Tripoli, în care au murit 103 persoane, se afla joi în stare "stabilă", potrivit unui responsabil medical libian.

106 afișări
Imaginea articolului Copilul olandez care a supravieţuit accidentului aviatic de la Tripoli este în stare "stabilă"

Copilul olandez care a supravieţuit accidentului aviatic de la Tripoli este în stare "stabilă" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Copilul a fost supus mai multor operaţii chirurgicale la picioare. Prezenta fracturi simple, dar şi duble", a declarat medicul care a supervizat intervenţiile chirurgicale, răpunzând unor întrebări adresate de postul naţional de televiziune, care difuza imagini cu copilul având picioarele în ghips.

"S-a trezit, iar starea lui este stabilă. Dar nu reacţionează prea mult la solicitările personalului medical", a adăugat el.

Singurul supravieţuitor al accidentului aviatic este în vârstă de nouă ani, prenumele lui este Ruben şi este originar din Tilburg (sudul Olandei), a anunţat joi dimineaţa Ministerul olandez de Externe.

"Este un copil olandez cu prenumele Ruben, în vârstă de nouă ani şi originar din oraşul Tilburg", a declarat pentru AFP Christoph Prommersberger, un purtător de cuvânt al ministerului.

"Starea lui evoluează bine", a precizat el, în timp ce copilul era în continuare spitalizat joi dimineaţa. "Nu este în stare critică", a adăugat el.

Ruben, care va fi repatriat în Olanda "imediat ce starea sa de sănătate va permite acest lucru", potrivit lui Christoph Prommersberger, este singurul supravieţuitor al accidentului avionului companiei Al-Afriqiyah, soldat cu 103 de morţi.

Potrivit unui cotidian olandez, băiatul s-ar numi Ruben van Assouw.

Potrivit Federaţiei olandeze a turismului, ANWB, 61 de olandezi au murit după ce avionul companiei libiene Al Afriqiyah s-a prăbuşit la aterizarea pe aeroportul din Tripoli, dar numărul nu a fost confirmat încă de autorităţile olandeze.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici