Coreea de Nord a efectuat un exerciţiu masiv de artilerie cu ocazia zilei armatei

Forţele regimului stalinist din Coreea de Nord au efectuat un exerciţiu masiv de artilerie cu ocazia aniversării a 85 de ani de la fondarea Armatei Poporului Coreean, a anunţat agenţia de ştiri Yonhap, citând surse guvernamentale sud-coreeane neprecizate, informează Reuters.

4401 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord a efectuat un exerciţiu masiv de artilerie cu ocazia zilei armatei

Coreea de Nord a efectuat un exerciţiu masiv de artilerie cu ocazia zilei armatei-Yonhap (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Sursele citate au declarat că au fost depistate semne ale unui exerciţiu masiv de artilerie în zona oraşului Wonsan din estul Coreei de Nord.

Ministerul Apărării de la Seul nu a comentat încă informaţiile furnizate de Yonhap.

Înainte de eveniment, analiştii spuneau că este foarte posibil ca regimul de la Phenian, condus de Kim Jong-Un, să efectueze noi teste balistice ori nucleare cu ocazia aniversării zilei armatei, situaţie care ar putea atrage o replică din partea Statelor Unite.

Cu o zi înainte, la o reuniune naţională a liderilor militari şi civili nord-coreeni, generalul Pak Yong Sik, ministrul Apărării, a reiterat că Phenianul este pregătit să efectueze atacuri preventive şi să implementeze orice măsură pe care o consideră necesară pentru a se apăra de "imperialişti americani", relatează The Associated Press.

Coreea de Nord a efectuat mai multe teste balistice şi nucleare în ultimul an şi există indicii că regimul stalinist de la Phenian pregăteşte noi acţiuni de acest fel cu ocazia sărbătoririi a 85 de ani de la fondarea Armatei Poporului Coreean.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici