Coreea de Nord AMENINŢĂ Coreea de Sud cu distrugere totală

Coreea de Nord a ameninţat Coreea de Sud cu "distrugerea totală" în cursul conferinţei Naţiunilor Unite pe tema dezarmării, avertizând că va trece la "măsuri suplimentare" după testul nuclear de săptămâna trecută.

8977 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord AMENINŢĂ Coreea de Sud cu distrugere totală

Coreea de Nord AMENINŢĂ Coreea de Sud cu distrugere totală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Comportamentul eronat al Coreei de Sud va duce la distrugerea ei finală", a declarat diplomatul nord-coreean Jon Yong Ryong în cursul reuniunii, conform Reuters.

Fără a se referi explicit la testul nuclear, diplomatul nord-coreean a subliniat că regimul de la Phenian a făcut, de curând, "un pas hotărât în direcţia autoapărării", adoptând "măsuri puternice pentru contracararea agresorilor străini".

"Dacă Statele Unite vor avea în continuare o atitudine ostilă faţă de Coreea de Nord, complicând astfel situaţia, Coreea de Nord nu va avea altă opţiune decât adoptarea de măsuri suplimentare", a încheiat diplomatul nord-coreean.

Declaraţiile reprezentantului Coreei de Nord au fost condamnate imediat de Coreea de Sud, Marea Britanie şi Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici