Coreea de Sud a început manevre militare cu muniţie reală

Ministerul sud-coreean al Apărării a anunţat începerea maneverelor militare cu muniţie reală, în apropierea frontierei sale cu Coreea de Nord, joi, cu 45 de minute mai târziu faţă de programul prevăzut.

61 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud a început manevre militare cu muniţie reală

Coreea de Sud a început manevre militare cu muniţie reală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceste manevre, care se desfăşoară într-o singură zi, joi, vor dura o oră şi sunt exerciţiile aeriano-terestre cele mai importante din acest an, a anunţat un purtător de cuvânt al armatei, înainte de lansarea acestora.

Exerciţiile au loc la Pocheon, la aproximativ 30 de kilometri de frontiera între cele două Corei.

Potrivit armatei, la manevre participă 800 de soldaţi, dar şi elicoptere, şase avioane de luptă, tancuri, rachete anti-tanc şi lansatoare de rachete, în total, 105 tipuri de arme diferite.

Într-un comunicat, pe un ton mai puţin vehement decât de obicei, Phenianul a criticat, joi, armata sud-coreeană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici