Coreea de Sud şi SUA au lansat manevrele militare comune

Coreea de Sud şi Statele Unite au lansat luni o nouă serie de manevre militare comune, la care participă 56.000 de militari sud-coreeni şi 30.000 americani, în pofida ameninţărilor Coreei de Nord privind posibile represalii, a anunţat Ministerul sud-coreean al Apărării.

15 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud şi SUA au lansat manevrele militare comune

Coreea de Sud şi SUA au lansat manevrele militare comune (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Exerciţiul, prevăzut să dureze zece zile, face parte dintr-o serie de manevre lansate de Seul - separat sau în comun cu Statele Unite - în urma scufundării uneia dintre corvetele sale în martie, gest pe care o comisie de anchetă internaţională îl impută unei torpile nord-coreene.

Scufundarea corvetei Cheonan, la 26 martie, într-o zonă maritimă frontalieră, care s-a soldat cu moartea a 46 de marinari sud-coreeni, a crescut considerabil tensiunile între cele două Corei.

Regimul de la Phenian a ameninţat Coreea de Sud şi Statele Unite cu "cea mai severă pedeapsă aplicată cuiva în lume", promiţând că armata şi poporul nord-coreean le "vor da o lovitură fără milă" ca răspuns la aceste manevre.

Coreea de Nord, care a dezminţit categoric implicarea sa în scufundarea corvetei Cheonan, a calificat aceste manevre drept exerciţii premergătoare unei "invazii militare" de proporţii.

Într-un mesaj publicat pe un site militar american, generalul Walter Sharp, comandant general al celor 28.500 de militari americani staţionaţi în Coreea de Sud, a calificat manevrele drept "unul dintre cele mai mari exerciţii militare comune efectuate vreodată în lume".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici