COVID-19 supune lumea la teste extreme: 26.000 de cazuri confirmate într-o ţară în 24 de ore / Răspândirea virusului, tot mai greu de urmărit

  • Pe măsură ce numărul cazurilor de coronavirus creşte, apar complicaţii în diverse zone ale lumii
  • Ministerul Sănătăţii din Brazilia a înregistrat duminică 26.051 de noi cazuri COVID-19
  • Anchetă CNN: Florida urmăreşte tot mai greu răspândirea infecţiei, potrivit localnicilor intervievaţi
3160 afișări
Imaginea articolului COVID-19 supune lumea la teste extreme: 26.000 de cazuri confirmate într-o ţară în 24 de ore / Răspândirea virusului, tot mai greu de urmărit

Sursa FOTO: Profimedia

Bilanţ alarmant în Brazilia:1,6 milioane de cazuri de coronavirus şi aproape 65.000 de decese

Ministerul Sănătăţii din Brazilia a înregistrat duminică 26.051 de noi cazuri COVID-19. De la debutul pandemiei, în ţară au fost confirmate 1.603.055 de cazuri de coronavirus. Cu 602 noi decese, Brazilia se apropie de 65.000 de vieţi pierdute în lupta cu virusul.

Noile date dau alarma în pragul redeschiderii barurilor, restaurantelor şi saloanelor de înfrumuseţare în cel mai mare oraş din Brazilia, Sao Paulo. Potrivit CNN, Rio de Janeiro a trecut deja în această etapă de relaxare în cursul weekendului trecut.

Tot de luni, magazinele stradale şi centrele comerciale din Sao Paulo vor fi deschise timp de şase ore pe zi, după ce au funcţionat patru ore pe zi de la redeschiderea din 11 iunie.

Anchetă CNN: Pe măsură ce numărul cazurilor de COVID-19 creşte, Florida urmăreşte tot mai greu răspândirea infecţiei

Deşi autorităţile din Florida afirmă că urmăresc toate cazurile de coronavirus, unii oameni susţin că au observat scăpări grave în respectarea procedurilor de depistare a contacţilor celor infectaţi.

În cadrul unor discuţii purtate cu 27 de localnici, CNN prezintă şi cazul lui Shaila Rivera şi al soţului său, recent întorşi din luna de miere. Aceştia au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus dar, în ciuda aşteptărilor, nu le-a fost solicitată lista persoanelor cu care au intrat în contact. „Am fost şocată”, povesteşte Rivera, asistentă medicală care s-a vindecat între timp de coronavirus. Din cele 27 de persoane, toate testate pozitiv, doar 5 au fost contactate de autorităţile din Sănătate.

Florida a înregistrat sâmbătă cel mai mare salt al cazurilor raportate într-o singură zi într-un stat american. Potrivit Universităţii Johns Hopkins, Florida a ajuns duminică la peste 200.000 de îmbolnăviri COVID-19, cu peste 11.000 de noi infectări confirmate în 24 de ore.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici