Crimele contra umanităţii din Siria, coordonate direct de Bashar al-Assad şi apropiaţii săi

"Crimele împotriva umanităţii" comise în Siria sunt coordonate direct de preşedintele Bashar al-Assad şi de apropiaţii săi, potrivit unor foşti oficiali care au părăsit serviciile secrete siriene, relatează The Independent, în ediţia electronică de luni.

651 afișări
Imaginea articolului Crimele contra umanităţii din Siria, coordonate direct de Bashar al-Assad şi apropiaţii săi

Crimele contra umanităţii din Siria, coordonate direct de Bashar al-Assad şi apropiaţii săi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Experţi juridici apreciază că ar fi "absurd şi complet neplauzibil" ca preşedintele să nu ştie despre ordinele de a ucide şi despre utilizarea torturii la scară largă pentru a suprima revolta poporului sirian, scrie The Independent.

"Nimeni nu este autorizat să dea ordine forţelor de securitate cu excepţia lui (Assad)", a declarat pentru o emisiune a postului de televiziune Channel 4 fostul vicepreşedinte sirian Abdul Halim Khaddam, care trăieşte în exil la Paris.

Fratele lui Assad, Maher, este implicat într-un incident soldat cu peste 100 de morţi. Alţi dezertori susţin că au primit ordine să tragă asupra manifestanţilor de la vărul lui Assad, generalul de brigadă Atef Najib, care era şeful direcţiei de securitate politică la Deraa atunci când a izbucnit revolta.

Există de asemenea informaţii potrivit cărora personalul militar ar fi primit cote privind numărul de persoane pe care trebuie să le ucidă, în timp ce regimul încearcă să suprime mişcarea de revoltă izbucnită în martie 2011.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici