CRIZA IMIGRANŢILOR - ONU: Cel puţin 8.000 de migranţi vor continua să sosească în Europa zilnic

Afluxul actual de migranţi către Europa este de aproximativ 8.000 de persoane pe zi, un număr care nu urmează să scadă, a apreciat vineri Amin Aouad, coordonatorul regional al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), relatează Reuters în pagina electronică.

2781 afișări
Imaginea articolului CRIZA IMIGRANŢILOR - ONU: Cel puţin 8.000 de migranţi vor continua să sosească în Europa zilnic

CRIZA IMIGRANŢILOR - ONU: Cel puţin 8.000 de migranţi vor continua să sosească în Europa zilnic (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Acest fenomen ar putea să fie doar "vârful aisbergului", a avertizat el.

"Nu văd o diminuare. Nu văd o oprire" a afluxului, a declarat Amin Aouad. "Atât timp cât nu există o soluţie pentru Siria, atât timp cât nu va fi stabilizată situaţia refugiaţilor în ţările vecine (Siriei), vor fi necesare eforturi", a adăugat el.

Coordonatorul a îndemnat comunitatea internaţională să se unească şi să adopte o abordare globală, sugerând că oprirea războiului civil din Siria le revine celor cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU.

"Guvernele care pot face diferenţa sut guvernele care dispun de o influenţă asupra situaţiei politice şi securităţii în lumea în care trăim azi", a subliniat el.

Oficialul de rang înalt a salutat decizia Uniunii Europene (UE) de a acorda un ajutor umanitar în valoare de peste un miliard de euro refugiaţilor, dar a subliniat că, în opinia sa, acest efort este insuficient.

ONU se pregăteşte, de asemenea, pentru o degradare a condiţiilor de trai a populaţiilor civile în Irak.

Potrivit lui Dominik Bartsch, adjunctul coordonatorului ONU pentru Probleme Umanitare în Irak, aproximativ zece milioane de persoane vor avea nevoie de o asistenţă umanitară până la sfârşitul acestui an, în această ţară în care 3,2 milioane de persoane au fost strămutate din calea războiului.

Aproximativ 500.000 de civili ar putea să fie strămutaţi din oraşul Mosul, dacă forţele guvernamentale irakiene încearcă să recucerească această aglomeraţie urbană de la gruparea extremistă Statul Islamic (SI), a apreciat Bartsch.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici