Croaţia vrea să adopte moneda euro în următorii ani

Andrej Plenkovic, premierul Croaţiei, a declarat, luni, că ţara sa urmăreşte să adopte moneda euro în următorii opt ani, adăugând că Guvernul de la Zagreb intenţionează să adere şi la Mecanismul european al ratelor de schimb, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

556 afișări
Imaginea articolului Croaţia vrea să adopte moneda euro în următorii ani

Croaţia vrea să adopte moneda euro în următorii ani

”Nu putem să avansăm o data exacta, însă Croaţia trebuie să adere la zona euro după cel de-al doilea mandate al Guvernului, adica în şapte sau opt ani”, a declarat Plenkovic.

Prim-ministrul croat a precizat că Guvernul de la Zagreb intenţionează să intre în Mecanismul european al ratelor de schimb, înainte ca ţara sa să preia preşedinţia rotativă a Uniunii Europene în 2020.

Una dintre principalele probleme cu care se confruntă Croaţia înainte să adopte moneda europeană o reprezintă datoria publică, ce se ridică în prezent la aproximativ 80% din PIB-ul croat.

”Scopul nostru este să reducem datoria publică până la 72% din PIB până în 2020. O să luăm mai multe măsuri fiscale care să consolideze economia, iar deficitul bugetar din acest an va fi sub un procent”, a adăugat şeful Executivului croat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici