Moscova speră că Turcia va reuşi să stabilizeze situaţia în provincia Idlib din Siria: Există ameninţarea unor acţiuni ofensive ale grupărilor radicale

Rusia speră că Turcia va reuşi să stabilizeze situaţia în provincia Idlib din nord-vestul Siriei, acolo unde Moscova crede că există un risc ridicat de acţiuni ofensive ale grupărilor militante din această zonă, a declarat un oficial rus, potrivit agenţiei RIA, informează Reuters online.

336 afișări
Imaginea articolului Moscova speră că Turcia va reuşi să stabilizeze situaţia în provincia Idlib din Siria: Există ameninţarea unor acţiuni ofensive ale grupărilor radicale

Moscova speră că Turcia va reuşi să stabilizeze situaţia în provincia Idlib din Siria: Există ameninţarea unor acţiuni ofensive ale grupărilor radicale

"Există un nivel destul de ridicat de tensiune acolo şi continuă să existe ameninţarea unor acţiuni ofensive ale grupărilor radicale prezente acolo", a declarat Alexander Lavrentiev, şeful delegaţiei ruse la negocierile de la Astana privind criza din Siria.

"Însă sperăm că partenerii noştri turci îşi vor îndeplini în cele din urmă obligaţiile în legătură cu zona de securitate Idlib şi vor stabiliza situaţia acolo", a adăugat diplomatul.

Rusia, Turcia şi alte părţi implicate în războiul civil din Siria au convenit ca negocieri de pace privind acest conflict să se desfăşoare în capitala kazahă Astana.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici