Curtea Supremă a SUA refuză un caz privind portul armelor de foc în public

Curtea Supremă a Statelor Unite a refuzat luni să se sesizeze asupra unui nou caz privind portul armelor de foc în public, o problemă pe care ezită cu încăpăţânare să o abordeze.

97 afișări
Imaginea articolului Curtea Supremă a SUA refuză un caz privind portul armelor de foc în public

Curtea Supremă a SUA refuză un caz privind portul armelor de foc în public (Imagine: Alexandru Szekely / Mediafax Foto)

Înalta Curte a refuzat orice cazuri cu privire la această problemă începând din 2008, când a garantat dreptul individual de a deţine o armă de foc, în virtutea celui de-al Doilea Amendament al Constituţiei.

Lui John Drake, un proprietar al unor distribuitoare automate de bani, i-a fost refuzat dreptul să poate arme de foc în virtutea unei legi din New Jersey care cere un "motiv bun" pentru scoaterea unei arme din domiciliu.

Susţinut de către puternicul grup de lobby favorabil armelor de foc National Rifle Association (NRA), dar şi de către alţi apărători ai armelor din New Jersey, Drake, care subliniază că manipulează sume importante de bani şi că are nevoie să se apere, a făcut apel la Curtea Supremă, căreia-i cere să stabilească faptul că legea din New Jersey este neconstituţională.

Refuzând să examineze această plângere, Înalta Curte validează, de fapt, hotărârea inferioară a unei Curţi de Apel, care a stabilit că legea din New Jersey este conformă Constituţiei. În total, 19 state susţineau New Jersey în acest caz.

Înalta Curte s-a limitat recent la probleme considerate secundare privind portul de arme de foc. Ea tocmai l-a interzis în cazul unei condamnări anterioare pentru comiterea unor violenţe domestice minore şi urmează să se pronunţe asupra legalităţii cumpărării unei arme de foc în contul altei persoane, ale cărei antecedente nu au fost verificate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici