Cutremur cu magnitudinea de 6,1 în sud-vestul Filipinelor

Un cutremur cu magnitudinea de 6,1 a fost înregistrat duminică dimineaţa în largul coastei de vest a Insulei Luzon, principala insulă din Filipine, fără să producă victime potrivit primelor informaţii, a anunţat Institutul american de geofizică USGS.

172 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea de 6,1 în sud-vestul Filipinelor

Cutremur cu magnitudinea de 6,1 în sud-vestul Filipinelor (Imagine: Arhiva Medifax Foto)

Seismul nu a declanşat şi o alertă de tsunami.

Epicentrul cutremurului, care s-a produs la ora locală 6.18 (1.18, ora României), a fost localizat la 182 de kilometri nord-vest de capitala filipineză Manilla, la o adâncime de 35 de kilometri, potrivit USGS.

Replici au fost resimţite în mai multe locuri, inclusiv la Manilla, dar şeful serviciilor Securităţii Civile Benito Ramos a anunţat că pare să nu fi produs victime sau pagube.

În februarie, un cutremur cu magnitudinea de 6,7 s-a soldat cu aproximativ 100 de morţi şi dispăruţi într-o alunecare de teren, în centrul arhipelagului, pe Insula Negros.

Filipinele, un arhipelag alcătuit din peste 7.000 de insule, se află pe "Centura de Foc" a Pacificului, unde se întâlnesc mai multe plăci tectonice, provocând frecvente activităţi seismice şi vulcanice.

O falie seismică importantă se situează chiar sub capitală, în care trăiesc aproximativ 12 milioane de locuitori, iar seismologii avertizează de mult timp asupra posibilităţii unui cutremur puternic ce ar avea consecinţe dramatice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici