Cutremur de suprafaţă cu magnitudinea de 5 grade, produs în Oklahoma, SUA

Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea de 5 grade pe scara Richter a avut loc în cursul dimineţii de luni în centrul statului american Oklahoma, anunţă Institutul american de geofizică (USGS), autorităţile au raportat că mai multe clădiri au fost afectate şi câteva persoane au suferit răni uşoare.

1160 afișări
Imaginea articolului Cutremur de suprafaţă cu  magnitudinea de 5 grade, produs în Oklahoma, SUA

Cutremur de suprafaţă cu magnitudinea de 5 grade, produs în Oklahoma, SUA (Imagine: AFP/ MEdiafax Foto)

Seismul s-a produs luni la ora 1.44 UTC (3.44, ora României), la adâncimea de 5de kilometri.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la 2,8 kilometri vest de orăşelul Cushing şi 86,6 kilometri nord-est de Oklahoma City, capitala statului american Oklahoma.

Autorităţile au anunţat că mai multe clădiri au fost afectate de seism în orăşelul Cushing, iar câteva persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au suferit răni uşoare, informează ABC News.

Departamentul pentru Transport din Oklahoma a anunţat că inspectează starea podurilor în urma seismului.

Iniţial, USGS a estimat magnitudinea cutremurului la 5,3 grade, însă a fost ulterior revizuită la 5 grade, şi a fost resimţit şi în statele Arkansas, Kansas şi Missouri.

Potrivit datelor USGS, în ultima săptămână au fost înregistrate 19 cutremure în Oklahoma, inclusiv un cutremur cu magnitudinea de 4.5 grade care a afectat partea de nord a statului.

În ultimii ani a fost înregistrată o intensificare a activităţii seismice în centrul Statelor Unite, oamenii de şţiinţă sugerând că această situaţie este legată de utilizarea tehnologiei fracturării pentru exploatarea petrolului şi gazelor naturale.

USGS a înregistrat 1,010 cutremure cu o magnitudine de peste 3 grade produse în regiune anul trecut, de aproape trei ori mai multe decât în 2009, când au fost consemnate 318 astfel de evenimente. Anul acesta, în perioada ianuarie-iunie, în Oklahoma au fost înregistrate 619 cutremure cu o magnitudine de cel puţin 2,8 grade.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici