Dalai Lama promite răspândirea moştenirii spirituale a lui Mandela

Liderul spiritual aflat în exil al tibetanilor, Dalai Lama, s-a declarat miercuri "unul dintre cei mai mari admiratori" ai fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela, angajându-se să îi răspândească învăţătura.

148 afișări
Imaginea articolului Dalai Lama promite răspândirea moştenirii spirituale a lui Mandela

Dalai Lama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt foarte trist. Îl cunosc şi este o persoană pe care o admir", a declarat Dalai Lama pentru postul public francez de radio France Info, despre Nelson Mandela, în vârstă de 94 de ani, spitalizat la Pretoria într-o "stare gravă".

"Ceea ce este important este să ne amintim forma sa de angajament. Nelson Mandela este foarte bolnav, Desmond Tutu este şi el foarte bătrân. Desigur că vor dispărea într-o zi", a continuat Dalai Lama, laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 1989, la fel ca Mandela (1993) şi arhiepiscopul Tutu (1984), doi eroi ai luptei împotriva regimului rasist de apertheid în Africa de Sud.

"Este important ca învăţătura şi spiritul lor să dureze", a continuat Dalai Lama, aflat într-o vizită în Noua Zeelandă.

"Consider de responsabilitatea mea ca ei să continue să ne inspire, inclusiv după moarte", a conchis el.

Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela, care va împlini 95 de ani pe 18 iulie, se află, miercuri, de cinci zile într-un spital, la Pretoria, unde primeşte îngrijiri pentru o gravă infecţie pulmonară.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici