David Cameron exclude posibilitatea limitării imigraţiei în cadrul UE

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a exclus posibilitatea stabilirii unor limite privind imigranţii din ţări membre UE, precizând că Guvernul britanic se va concentra pe evitarea abuzurilor la sistemul de indemnizaţii sociale, scrie publicaţia Express.

201 afișări
Imaginea articolului David Cameron exclude posibilitatea limitării imigraţiei în cadrul UE

David Cameron (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Cifre oficiale obţinute de publicaţia Express relevă că cel puţin 30.000 de români şi bulgari au venit în Marea Britanie de la eliminarea restricţiilor pe piaţa muncii, în ianuarie.

"Cred că libera circulaţie în cadrul Uniunii Europene este importantă, dar trebuie să se revină la conceptul iniţial - cel de libertate de a merge şi a munci în altă ţară", a spus David Cameron.

"Mulţi cetăţeni britanici merg la muncă în alte state europene. Alţi cetăţeni europeni vin şi muncesc aici. Libertatea de a aplica pentru un loc de muncă şi de a munci în altă ţară - acest lucru este una, dar ce am văzut în ultima vreme este altceva", a explicat Cameron.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici