David Davis, ministrul pentru Brexit, susţine că Marea Britanie va menţine accesul la piaţa UE, sugerând că discursul lui May este tactic

David Davis, ministrul pentru Brexit, susţine că Marea Britanie va menţine accesul la piaţa unică a Uniunii Europene, deşi premierul Theresa May tocmai a spus contrariul, sugerând că discursul liderului britanic are rol tactic.

627 afișări
Imaginea articolului David Davis, ministrul pentru Brexit, susţine că Marea Britanie va menţine accesul la piaţa UE, sugerând că discursul lui May este tactic

David Davis, ministrul pentru Brexit, susţine că Marea Britanie va menţine accesul la piaţa UE, sugerând că discursul lui May este tactic (Imagine: Hepta)

"În linii generale, aproape toate ţările din lume care nu sunt supuse sancţiunilor au acces la piaţa unică europeană. Vom avea acces la piaţa unică, problema este în ce condiţii. Sarcina mea este să îi conving pe omologii mei din Europa că este şi în interesul lor să avem acces egal, pe bază de reciprocitate, pe pieţele celorlalţi", a declarat David Davis.

"Înţelegem că UE vrea menţinerea celor patru libertăţi fundamentale. Marea Britanie nu va fi parte în acest proiect", a subliniat David Davis.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici