Decizie de ultimă oră în ţara devenită noul focar de COVID-19. Preşedintele ignoră recomandările OMS şi a făcut un anunţ total neaşteptat

Brazilia a devenit vineri a doua ţară din lume la numărul de cazuri de coronavirus, în momentul acesta fiind devansată doar de Statele Unite, după ce a confirmat că 330.890 de persoane au fost infectate cu Covid-19, depăşind Rusia, a anunţat Ministerul Sănătăţii de la Brasilia, potrivit Reuters.

1987 afișări
Imaginea articolului Decizie de ultimă oră în ţara devenită noul focar de COVID-19. Preşedintele ignoră recomandările OMS şi a făcut un anunţ total neaşteptat

Decizie de ultimă oră în ţara devenită noul focar de COVID-19. Preşedintele ignoră recomandările OMS şi a făcut un anunţ total neaşteptat

 

Preşedintele controversat, Jair Bolsonaro, a declarat pentru Ole, una dintre cele mai mari publicaţii din America de Sud, că este decis să reia fotbalul din Brazilia, chiar dacă bilanţul infectării populaţiei cu noul coronavirus este unul foarte mare.
 
"După ce Brazilia a depăşit pragul de 20.000 de decese provocate de coronavirus, preşedintele s-a pronunţat din nou în favoarea reluării competiţiilor. Cel puţîn a recunoscut că ar trebui ca meciurile să se dispute fără spectatori.Brazilia se remarcă în presa din lumea întreagă prin bilanţul dramatic provocat de pandemia de coronavrius, dar preşedintele insistă pentru reluarea fotbalului. Jair Bolsonaro s-a pronunţat pentru relaurea campionatului. A clarificat însă că vrea că partidele să se dispute cu porţile închise.În Rio de Janeiro, decizia stă în mâinile lui Crivella, dar vreau ca acest lucru ( revenirea fotbalului) să se întâmple şi în celelate state. Ministrul Sanătăţii este în favoarea unei rezoluţii pentru ca fotbalul să se joace din nou, iar asta va ajuta la inalturarea stresului celor de acasă", a declarat Bolosonaro, pentru Ole.

Situaţia din America de Sud este mai gravă. Dr. Mike Ryan, principalul expert în domeniul urgenţelor OMS, a declarat într-o conferinţă de presă: „Într-un anumit sens, America de Sud a devenit noul epicentru al bolii.”
 
Brazilia este „cea mai afectată”, iar autorităţile de acolo au aprobat utilizarea hidroxiclorochinei, folosite pentru tratarea malariei, pentru COVID-19, a spus el. El a reiterat că dovezile clinice nu susţin utilizarea pe scară largă a medicamentului împotriva bolii, având în vedere riscurile acesteia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici