Declaraţiile preşedintelui iranian "nu sunt suficiente", susţine un consilier al lui Barack Obama

Un apropiat colaborator al preşedintelui Statelor Unite Barack Obama a afirmat vineri că declaraţiile noului preşedinte iranian Hassan Rohani nu sunt "în mod clar suficiente" pentru a asigura interlocutorii săi cu privire la programul nuclear al Republicii islamice.

127 afișări
Imaginea articolului Declaraţiile preşedintelui iranian "nu sunt suficiente", susţine un consilier al lui Barack Obama

Declaraţiile preşedintelui iranian "nu sunt suficiente", susţine un consilier al lui Barack Obama (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Consilierul adjunct pentru securitate naţională al lui Obama, Ben Rhodes, a luat la cunoştinţă tonul conciliator adoptat de Rohani faţă de Occident de la preluarea funcţiei luna trecută, însă conform acestuia declaraţiile "nu sunt în mod clar suficiente pentru a răspunde preocupărilor comunităţii internaţionale" cu privire la programul nuclear iranian, suspectat de Washngton şi aliaţii săi că are scopuri militare.

În cadrul unei conferinţe telefonice, Rhodes a mai subliniat că nicio întâlnire nu a fost programată între Obama şi Rohani, care au schimbat scrisori în cursul verii şi se vor afla în acelaşi timp la New York săptămâna viitoare pentru Adunarea generală a Naţiunilor Unite.

Acesta a repetat poziţia Casei Albe conform căreia Statele Unite susţin "acte concrete" din partea Teheranului cu privire la dosarul nuclear înainte de a lua în considerare discuţii directe.

"Credem de asemenea că mijloacele rezolvării acestei probleme (a dosarului nuclear) includ grupul celor şase" state care negociază cu Iranul, adică cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU plus Germania, a continuat Rhodes.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici