Descoperire rară de opiu pur, lângă o cale ferată de lângă Bruxelles

Poliţia belgiană a descoperit marţi, din întâmplare, patru kilograme de opiu pur, de-a lungul unei căi ferate, o descoperire calificată miercuri drept "rară, chiar excepţională".

1105 afișări
Imaginea articolului Descoperire rară de opiu pur, lângă o cale ferată de lângă Bruxelles

Descoperire rară de opiu pur, lângă o cale ferată de lângă Bruxelles (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poliţia transporturilor a descoperit un "pachet suspect" în timpul unor controale de prevenire a furturilor de cabluri metalice, desfăşurate la Schaerbeek, comună din regiunea Bruxelles.

"În afara cablurilor şi foliei de aluminiu, poliţiştii au descoperit patru mici pachete care conţineau opiu pur, în cantitate de patru kilograme, a căror valoare pe piaţă se ridică la 30.000-40.000 de euro", a precizat poliţia federală belgiană într-un comunicat.

Opiul este un drog de consum, dar este folosit şi în fabricarea heroinei, a explicat poliţia. "O descoperire importantă de opiu pur este foarte rară, chiar excepţională".

Drogurile au fost confiscate, dar poliţia nu a identificat încă niciun "eventual proprietar al pachetului".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici