Deţinuţii din Indonezia au profitat de cutremur pentru a evada

Autorităţile indoneziene căutau joi seara circa 30 de deţinuţi care nu s-au mai întors în celulele lor după ce au fost eliberaţi temporar din motive de securitate în timpul seismului care a afectat miercuri insula Sumatra.

84 afișări
Imaginea articolului Deţinuţii din Indonezia au profitat de cutremur pentru a evada

Deţinuţii din Indonezia au profitat de cutremur pentru a evada (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Din cauza alertei de tsunami declanşate după cutremurul cu magnitudinea de 8,6, autorităţile au decis să deschidă porţile închisorii din districtul Pidie, în provincia Aceh, în apropierea epicentrului seismului.

Şaizeci şi trei de deţinuţi au putut ieşi din închisoare, pentru a merge pe dealuri, ce ar fi fost scutite de inundaţii în caz de tsunami. Dar, joi seara, 32 dintre ei nu se mai întorseseră în închisoare, a declarat pentru AFP un oficial din cadrul poliţiei locale, Dumadi.

Cinci persoane au murit, dintre care cel puţin două din cauza unor crize cardiace, în urma puternicului seism produs în largul insulei indoneziene Sumatra, care a provocat o alertă de tsunami ridicată la scurt timp în lipsa apariţiei unor valuri semnificative.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici