Dialogul privind conflictul din estul Ucrainei va continua în "formatul Normandia", anunţă Kremlinul

Întrevederea trilaterală de la Moscova dintre preşedintele rus Vladimir Putin, omologul său francez Francois Hollande şi cancelarul german Angela Merkel s-a încheiat vineri seara, după aproape cinci ore de discuţii, dialogul urmând că continue în "formatul Normandia", relatează Itar-Tass.

3274 afișări
Imaginea articolului Dialogul privind conflictul din estul Ucrainei va continua în "formatul Normandia", anunţă Kremlinul

Dialogul privind conflictul din estul Ucrainei va continua în "formatul Normandia", anunţă Kremlinul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele rus, cel francez şi cancelarul german vor continua discuţille duminică, la telefon, a declarat, la finalul întrevederii de la Moscova, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

În prezent, părţile participante la dialog pregătesc un "text comun privind implementarea acordurilor de la Minsk, care va include şi propunerile preşedintelui Ucrainei", a anunţat Peskov.

"Aceste propuneri vor fi prezentate pentru aprobare tuturor părţilor aflate în conflict", a precizat el, adăugând că dialogul va cotinua în "formatul Normandia", adică Franţa, Germania, Rusia şi Ucraina.

Potrivit lui, întrevederea trilaterală de la Moscova a fost "consistentă".

O primă întrevedere trilaterală Poroşenko-Hollande-Merkel a avut loc joi seara la Kiev. Cei trei lideri nu au făcut declaraţii oficiale la finalul acesteia.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, omologul său francez Francois Hollande şi cancelarul german Angela Merkel au discutat asupra unor modalităţi de punere în aplicare a acordurilor de la Minsk şi solicită "încetarea imediată a focului" în estul Ucrainei, potrivit unui comunicat publicat vineri dimineaţă de Biroul de presă al Preşedinţiei Ucrainei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici