Diplomat: Coreea de Nord este dispusă la dialog cu Administraţia Donald Trump în anumite condiţii

Administraţia Kim Jong-Un este dispusă la dialog şi la normalizarea relaţiilor cu Statele Unite dacă Administraţia Donald Trump retrage trupele din Coreea de Sud şi acceptă semnarea unui tratat care să încheie oficial Războiul Intercoreean, afirmă So Se Pyong, ambasadorul nord-coreean la ONU.

3379 afișări
Imaginea articolului Diplomat: Coreea de Nord este dispusă la dialog cu Administraţia Donald Trump în anumite condiţii

Diplomat: Coreea de Nord este dispusă la dialog cu Administraţia Donald Trump în anumite condiţii

În cazul în care Administraţia Donald Trump retrage trupele şi echipamentele din Coreea de Sud şi acceptă semnarea unui acord de pace formal, aceste lucruri ar putea facilita normalizarea relaţiilor diplomatice, a declarat Se Se Pyong, citat de site-ul agenţiei Reuters.

"Dar, deocamdată, Republica Populară Democrată Coreea (n.red. - numele oficial al Coreei de Nord) va continua politicile dezvoltării simultane a programului nuclear şi economiei", a precizat diplomatul nord-coreean.

Statele Unite şi Coreea de Nord nu au mai avut contacte diplomatice oficiale de când Kim Jong-Un a ajuns la putere la Phenian, în 2011.

Coreea de Nord susţine că are tehnologie nucleară militară şi a efectuat numeroase teste atomice şi balistice condamnate dur de comunitatea internaţională.

Războiul Intercoreean din perioada 1950-1953 s-a încheiat printr-un armistiţiu, nu printr-un tratat de pace oficial.

Donald Trump a semnalat în luna mai că ar fi dispus să dialogheze cu regimul Kim Jong-Un pentru a opri programul nuclear al Phenianului, dar a cerut Chinei să intensifice eforturile de a ţine sub control Coreea de Nord.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici