Daniel Prodan a murit, la doar 44 de ani, în urma unui infarct/ Gheorghe Popescu: Chiar înainte de momentul în care s-a stins îmi trimitea mesaje - FOTO

Fostul fotbalist Daniel Prodan a murit, miercuri seara, în urma unui infarct, medicii de la Ambulanţa Bucureşti-Ilfov făcând resuscitare timp de trei ore, a declarat pentru MEDIAFAX directorul Serviciului de Ambulanţă, Alis Grasu.

47426 afișări
Imaginea articolului Daniel Prodan a murit, la doar 44 de ani, în urma unui infarct/ Gheorghe Popescu: Chiar înainte de momentul în care s-a stins îmi trimitea mesaje - FOTO

Daniel Prodan a murit, la doar 44 de ani, în urma unui infarct. Mesajele de adio pentru "Didi" de la prietenii din lumea fotbalului

Apelul la numărul de urgenţă a fost făcut la ora 20.00, primul echipaj ajungând în 14 minute la locuinţa fostului fotbalist. Echipa medicală a început imediat resuscitarea, după opt minute ajungând la faţa locului un alt echipaj cu medic. Doctorii au făcut manevre de resuscitare timp de trei ore însă pacientul nu a răspuns manevrelor. Daniel Prodan nu era cunoscut ca având probleme medicale, a declarat pentru MEDIAFAX Alis Grasu.

Mircea Sandu, fostul preşedinte FRF, a confirmat pentru ProSport vestea tragicei dispariţii. ”Este o adevărată lovitură! Am aflat de moartea lui în urmă cu două ore... Mi-a fost ca un copil... Nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat. E tot ce pot să spun, am rămas fără cuvinte...”.

Daniel Prodan s-a născut la data de 23 martie 1972, la Satu Mare şi a evoluat pentru echipa naţională de fotbal a României la Campionatul Mondial de Fotbal din 1994 şi la Campionatul European de Fotbal din 1996. De asemenea, el este fratele mai mare al jucătorului Ciprian Prodan de la FC Olimpia Satu Mare.

În martie 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, pentru rezultatele obţinute la turneele finale din perioada 1990-2000 şi pentru întreaga activitate.

Daniel Prodan a început să joace fotbal la echipa-fanion a oraşului său natal, Olimpia Satu Mare. În anul 1991, Prodan şi-a făcut debutul la echipa mare a Olimpiei. După două sezoane în care a evoluat pentru echipa sătmăreană, Daniel Prodan a făcut cel mai important pas al carierei sale, prin venirea la Steaua. Din anul 1993 şi până în 1997, el a evoluat la formaţia militară. A câştigat nu mai puţin de cinci titluri de Campion al României cu Steaua şi a debutat pe 2 iunie 1993, la Kosice, împotriva Cehoslovaciei. România avea să piardă cu scorul de 5-2, însă la sfârşitul campaniei de calificare avea să se califice la Campionatul Mondial de Fotbal din Statele Unite ale Americii din 1994. Daniel Prodan a fost selecţionat de către antrenorul Anghel Iordănescu în lotul pentru acest Turneu Final.

Daniel Prodan avea să bifeze toate minutele disputate de către naţionala ţării noastre la Mondial, jucând în meciurile cu Columbia, Elveţia, Statele Unite ale Americii, Argentina şi Suedia. După turneul final, pe 12 noiembrie 1994, avea să marcheze primul său gol la echipa naţională, în meciul cu Slovacia, şi ce gol, un gol decisiv, care a asigurat victoria României cu 3-2.

În 1997, Daniel Prodan avea să părăsească Steaua pentru un transfer în Primera Division, la Atletico Madrid. În primul sezon la Atletico, Prodan a evoluat în 17 meciuri, marcând patru goluri, iar în al doilea sezon tot atâtea meciuri, însă fără să mai marcheze. S-a transferat în anul 1998 în Scoţia, la Glasgow Rangers, dar nu a evoluat în niciun meci pentru scoţieni, datorită unei grave accidentări la genunchi.

În 2000 s-a întors la Steaua, evoluând un singur meci, aşa că a părăsit formaţia din Ghencea pentru a juca la Rocar Bucureşti. A evoluat în 15 meciuri pentru această formaţie, pentru care a marcat şi 3 goluri. În acest timp, Prodan a evoluat în ultimele sale meciuri pentru echipa naţională, fiind chiar şi căpitan în câteva dintre acestea.

S-a retras din naţională după meciul cu Ungaria, din preliminariile Mondialului din 2002, meci câştigat de România cu 2-0. A mai evoluat la FC Naţional, echipă la care şi-a încheiat cariera de jucător, cu o pauză în care a evoluat la Messina în 2002.

Trupul neînsufleţit al fotbalistului Daniel Prodan ar putea fi depus la Arena Naţională, anunţă Mircea Sandu

Mircea Sandu, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, a dezvăluit, joi, că familia lui Daniel Prodan, decedat miercuri din cauza unui infarct, va încerca să depună sicriul cu trupul neînsufleţit al fostului internaţional la Arena Naţională.

"Familia cred că vrea să-l depună la stadion, trebuie să obţină aprobarea de la doamna primar Gabriela Firea. Chiar dacă este un stadion nou, este pe acelaşi amplasament pe care el a jucat, fostul «23 August»", a afirmat Mircea Sandu la ProSport LIVE.

Reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti susţin însă că nu au primit vreo solicitare în acest sens.

"Deocamdată nu am primit o solicitare oficială privind depunerea fostului fotbalist Daniel Prodan la Arena Naţională, dar dacă vom primi o astfel de solicitare, Primăria Municipiului Bucureşti va fi de acord", au declarat reprezentanţi ai PMB pentru MEDIAFAX.

Lumea fotbalului românesc este în doliu

Veste tragică a fost anunţată în această seară. Daniel Prodan, fostul mare internaţional român, a încetat din viaţă la doar 44 de ani după ce a suferit un infarct în cursul zilei de miercuri. Informaţia a fost oferită de jurnalistul Dorin Chioţea.

"Tragedia s-a petrecut în casa din Voluntari a fostului mare fundaş tricolor. Colapsul s-a petrecut sub ochii soţiei sale, Licinia, care la 19.57 a anunţat Salvarea. Directorul SABIF, Alis Grasu, mi-a confirmat că "În 14 minute a ajuns la dânsul primul echipaj. Foarte rapid a venit şi al doilea. Ambele maşini au dotari de ultimă generaţie şi medici urgentişti experimentaţi, au încercat să-l resusciteze timp de trei ore. S-a încercat tot ce este posibil, din păcate inima sa a cedat", a scris Dorin Chioţea.

"Este o adevărată lovitură! Am aflat de moartea lui în urmă cu două ore... Mi-a fost ca un copil... Nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat. E tot ce pot să spun, am rămas fără cuvinte", a declarat Mircea Sandu pentru ProSport.

"Sunt şocat! Mi-a fost coleg de naţională, mi-a fost coleg de birou la FRF, nu a arătat niciodată că ar fi avut probleme de sănătate. Chiar nu ştiu ce s-a întâmplat. Jucam fotbal împreună, depuneam efort şi niciodată n-a arătat că ar fi avut vreo problemă", a spus Florin Prunea, fostul coleg din Generaţia de Aur al lui Daniel Prodan.

Fostul mare arbitru internaţional Ion Crăciunescu şi-a manifestat regretul la auzul tragicei veşti. ”Am rămas şocat. Am aflat şi eu vestea acum câteva minute. Ultima dată când l-am văzut a fost la înmormântarea tatălui lui Gică Popescu. Este ceva incredibil. Era un om care radia de sănătate, de veselie... Doamne, Dumnezeule... S-a stins la jumătatea vieţii”, a declarat şi Ion Crăciunescu.

Mircea Rednic a aflat de la reporterii ProSport de moartea lui Didi Prodan şi a rămas fără replică: "Sincer, îmi pare foarte rău... nu-mi vine să cred. M-am văzut acum două luni cu el. Era vesel, era jovial. Sunt fără cuvinte..."

Gabriel Torje a postat un mesaj de adio pe pagina sa de facebook pentru fostul mare internaţional: "Un om de la care am învăţat multe,care prima data când am ajuns la echipa naţionala m-a sprijinit şi sfătuit cu tot ce era mai bun pentru a progresa in cariera mea,un om pe care nu l-am văzut niciodată suparata şi care mereu zâmbea!!!Ai lăsat un gol imens in sufletele noastre!!!Dumnezeu sa te odihneasca in pace".

Helmuth Duckadam a ţinut să îşi exprime regretul pentru tragica dispariţie: ”Sunt total şocat, eu l-am cunoscut în ultima perioadă mai bine. Un om şi un băiat extraordinar. Condoleanţe familiei, Dumnezeu să-l ierte, nu-mi găsesc cuvintele”, a spus fostul mare portar.

Clubul Steaua Bucureşti a reacţionat la aflarea veştii că Daniel Prodan, fostul fundaş al echipei, a decedat, miercuri seară, la vârsta de 44 de ani. Vicecampioana a transmis condoleanţe prin intermediul unui comunicat postat pe pagina oficială de Facebook.

"FC Steaua Bucureşti îşi exprimă regretul şi starea de şoc la aflarea veştii că fostul mare fundaş al echipei, Daniel Prodan, s-a stins din viaţă la vârsta de 44 de ani. Clubul nostru transmite condoleanţe familiei îndurerate!

Daniel Prodan a fost unul dintre cei mai buni fundaşi centrali ai Stelei şi ai echipei naţionale a României. Născut pe 23 martie 1972, la Satu Mare, acesta a început fotbalul la Olimpia şi a fost transferat, la sfârşitul lui 1992, la Steaua, alături de care a câştigat cinci titluri de campion al României, două Cupe ale României şi două Supercupe ale României. În 1996 a fost transferat de Atletico Madrid, pentru care a evoluat timp de un sezon, fiind apoi vândut la Glasgow Rangers. Din cauza unei accidentări grave, <<Didi>> nu a evoluat pentru scoţieni, fiind împrumutat, în 2000 şi 2001, la Steaua şi FC Naţional. De fapt, echipa din Cotroceni a fost chiar ultima din cariera marelui fotbalist, care a adunat 54 de selecţii şi două goluri pentru România, pentru care a evoluat la Campionatul Mondial din 1994 şi la Campionatul European din 1996.

Dumnezeu să te odihnească în pace, <<Didi>>", a fost comunicatul postat de Steaua Bucureşti.

Fostul fotbalist Daniel Prodan a încetat din viaţă în urma unui infarct, miercuri, la vârsta de 44 de ani. În afară de Steaua, Prodan a mai jucat la Olimpia Satu Mare, Atletico Madrid, Glasgow Rangers, Rocar Bucureşti, FC Naţional şi Messina. La echipa naţională, fostul fundaş a jucat 54 de meciuri.

Adrian Mutu, în prezent manager general la Dinamo Bucureşti, s-a declarat şocat la aflarea veştii că fostul internaţional Daniel Prodan a murit, miercuri, la vârsta de 44 de ani. Mutu nu este singurul om din fotbalul românesc care şi-a exprimat regretul pe reţelele de socializare.

"Sunt şocat. Odihneşte-te în pace, fratele meu", au fost cuvintele lui Adrian Mutu, scrise într-o postare pe pagina personală de Facebook.

Tot pe Facebook s-a exprimat şi Edward Iordănescu, antrenorul formaţiei ŢSKA Sofia: "Dumnezeu să te odihnească în pace, Didi! Un om mare, răpus de destin!".

"Să te odihneşti în pace, Didi! Doar Dumnezeu ştie de ce te-a luat aşa de repede la El! Nouă ne va fi greu, aici, fără veselia ta molipsitoare! Drum lin, Tătuca, îmi va lipsi mult râsul tău cu toată fiinţa! Condoleanţe familiei! A plecat dintre noi un mare iubitor de patrie!", a scris Marica.

Concordia Chiajna, club la care Daniel Prodan a fost director sportiv, a transmis condoleanţe printr-un comunicat de presă: "Să te odihneşti în pace, Didi Prodan! Daniel Prodan a fost răpus la doar 44 de ani! Destinul a fost nemilos cu unul dintre cei mai buni fundaşi pe care i-a avut fotbalul din România. Poate ni-l vom aminti pe Tătuca plângând în tricoul roşu după acel meci cu Suedia din 1994, sau ne vom aminti reuşita din ultimul minut a partidei Steaua-Glasgow Rangers. S-a stins prea devreme o stea a <<generaţiei de aur>>, un om care ne-a fost coleg anul trecut la echipa din Chiajna.

CS Concordia Chiajna transmite condoleanţe familiei şi îşi exprimă mâhnirea pentru dispariţia fulgerătoare a lui Daniel Prodan. Să te odihneşti în pace, Didi!", a fost comunicatul clubului ilfovean.

Fostul căpitan al echipei naţionale, Gheorghe Popescu, a postat, joi, pe contul de Facebook ultima convorbire pe care a avut-o cu Daniel Prodan, înaintea decesului acestuia. Conversaţia dintre cei doi foşti mari internaţionali s-a petrecut cu puţin timp înainte de tragedie.

"Chiar înainte de momentul în care s-a stins, Didi îmi trimitea mesaje... Mă uit în gol la telefon şi văd ultima noastră conversaţie. Măcar am apucat să ne luăm rămas bun... Odihneşte-te în pace, prieten drag!", a scris Popescu pe pagina de Facebook.

Popescu a publicat şi ultimul schimb de replici avut Daniel Prodan. "Bravo, Didi! Te îmbrăţişez!", i-a scris Popescu lui Prodan, în timp ce fostul său coleg din naţională i-a replicat: "Alături de tine, Gică", respectiv "Bravo, Gică! Bravo, căpitane!".

Fostul fotbalist Daniel Prodan a încetat din viaţă în urma unui infarct, miercuri seară, la vârsta de 44 de ani. Prodan a jucat la Olimpia Satu Mare, Steaua, Atletico Madrid, Glasgow Rangers, Rocar Bucureşti, FC Naţional şi Messina. La echipa naţională, fostul fundaş a jucat 54 de meciuri.

În urma decesului fostului internaţional Daniel Prodan, Federaţia Română de Fotbal a anunţat prin intermediul site-ului oficial că, la finalul săptămânii, în toate competiţiile de juniori şi seniori pe care le organizează se va ţine un moment de reculegere înaintea fluierului de start. 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici