Diplomata indiană arestată recent la New York a părăsit Statele Unite

Diplomata indiană a cărei arestare la New York a provocat luna trecută o minicriză diplomatică a părăsit joi Statele Unite, în aceeaşi zi în care un mare juriu a inculpat-o pentru două capete de acuzare, a anunţat procurorul federal din Manhattan.

215 afișări
Imaginea articolului Diplomata indiană arestată recent la New York a părăsit Statele Unite

Diplomata indiană arestată recent la New York a părăsit Statele Unite

"Mai devreme, în cursul zilei, un mare juriu a inculpat-o pe Devyani Khobragade pentru două capete de acuzare, şi anume fraudă de viză şi fals în declaraţii", a anunţat procurorul Preet Bharar într-un e-mail.

"Totuşi, nu va fi nevoie de a organiza o înfăţişare în faţa justiţiei pentru aceste inculpări. Înţelegem că acuzatei i-a fost acordată recent o imunitate diplomatică şi că ea a părăsit Statele Unite astăzi", a adăugat procurorul în acest e-mail adresat judecătoarei însărcinate cu acest dosar.

Misiunea indiană la Naţiunile Unite, contactată de AFP, a refuzat să se pronunţe pe marginea ultimelor aspecte apărute în acest caz.

Devyani Khobragade, adjuncta consului general la New York, a fost arestată la 12 decembrie, în timp ce îşi ducea copiii la şcoală, şi reţinută timp de 48 de ore. Justiţia americană a acuzat-o că a minţit cu privire la contractul de muncă al menajerei de acasă, de origine indiană, în cadrul procesului de solicitare a vizei americane de către angajată.

În cele 48 de ore de detenţie, diplomata a fost supusă percheziţiilor corporale, fapt ce a suscitat indignarea autorităţilor de la New Delhi, care au luat măsuri de retorsiune împotriva Statelor Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici