Directorul CIA: Rusia vizează să se implice în alegerile ce vor avea loc în acest an în SUA

Mike Pompeo, directorul CIA, a declarat, în cadrul unui interviu acordat pentru BBC, că Rusia vizează să se implice în alegerile intermediare ce vor avea loc în SUA în acest an, adăugând că activitatea Rusiei de a se implica în afacerile interne ale altor state a rămas constantă.

562 afișări
Imaginea articolului Directorul CIA: Rusia vizează să se implice în alegerile ce vor avea loc în acest an în SUA

Directorul CIA: Rusia vizează să se implice în alegerile ce vor avea loc în acest an în SUA

Directorul CIA a precizat că nu există scăderi semnificative în tentativele Rusiei de a submina ordinea internă din SUA şi din statele europene.

În pofida faptului că serviciile secrete americane au cooperat cu cele din Rusia în operaţiuni privind combaterea terorismului, Pompeo a declarat că încă mai vede Rusia ca pe un adversar şi că împărtăşeşte viziunea mai multor ţări europene faţă de activităţile subversive ale Rusiei.

”Nu am văzut o scădere semnificativă a activităţii lor”, a afirmat Pompeo.

Întrebat dacă se aşteaptă ca Rusia să încerce să se implice în alegerile intermediare din SUA care vor avea loc în acest an, Pompeo a răspuns afirmativ, însă a subliniat că SUA sunt capabile să asigure un proces electoral corect.

”Bineînţeles că mă aştept la asta. Am toată convingerea că vor încerca să facă acest lucru, dar sunt convins că America are capacitatea de a avea alegeri libere şi corecte”, a declarat Pompeo, adăugând că SUA vor reacţiona pentru a se asigura că impactul acţiunilor Rusiei nu va fi semnificativ.

Directorul CIA a mai spus că Statele Unite îşi păstrează angajamentul că a contracara acţiunile subversive ale Rusiei.

Potrivit unui raport al serviciilor secrete americane, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental. Moscova a negat în mod repetat aceste acuzaţii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici