Guvernul Italiei va cere UE să accepte mutarea Agenţiei Medicamentului la Milano - surse

Guvernul Italiei va cere Uniunii Europene să anuleze decizia de mutare a Agenţiei Europene a Medicamentului (AEM) în Olanda, insistând pentru transferul în oraşul italian Milano, afirmă surse citate de publicaţiile La Repubblica şi Corriere della Sera.

725 afișări
Imaginea articolului Guvernul Italiei va cere UE să accepte mutarea Agenţiei Medicamentului la Milano - surse

Guvernul Italiei va cere UE să accepte mutarea Agenţiei Medicamentului la Milano - surse

Oraşele Milano şi Amsterdam au ajuns în finala pentru desemnarea noului sediu al Agenţiei Europene a Medicamentului după ieşirea Marii Britanii din UE. Dat fiind că ambele oraşe primiseră acelaşi număr de voturi, oficialii europeni au decis prin tragere la sorţi, în noiembrie 2017, că viitorul sediu al Agenţiei Medicamentului va fi în Amsterdam.

Însă directorul Agenţiei Europene a Medicamentului, Guido Rasi, a declarat luni că noul sediu nu a fost construit încă, iar spaţiul tranzitoriu oferit de olandezi "nu este optim", fiind "pe jumătate" din suprafaţa care este acum la Londra.

În acest context, preşedintele Camerei Deputaţilor din Italia, Laura Boldrini, ministrul italian al Sănătăţii, Beatrice Lorenzin, preşedintele regiunii Lombardia, Roberto Maroni, şi primarul oraşului Milano, Beppe Sala, au manifestat disponibilitate de a oferi imediat spaţiul adecvat pentru Agenţia Europeană a Medicamentului.

Surse politice de la Roma au declarat că Guvernul Italiei va întreprinde "orice iniţiativă oportună la Comisia Europeană şi la instituţiile comunitare competente" pentru a fi reevaluată decizia privind sediul Agenţiei Europene a Medicamentului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici