Discuţie telefonică între Filat şi Băsescu, luni seara

Premierul moldovean Vlad Filat a discutat prin telefon, luni seara, cu preşedintele României Traian Băsescu despre implementarea acordurilor asupra cărora cei doi oficiali au convenit în timpul vizitei şefului statului român, se arată într-un comunicat al Guvernului de la Chişinău.

34 afișări
Imaginea articolului Discuţie telefonică între Filat şi Băsescu, luni seara

Discuţie telefonică între Filat şi Băsescu, luni seara (Imagine: Ştefan Radu/Mediafax Foto)

Potrivit comunicatului, oficialii au abordat problema podului dintre Rădăuţi şi Lipcani, care va fi pus în funcţiune în zece zile. De asemenea, peste două săptămâni vor fi demarate la Bucureşti negocierile privind finanţarea de către România a proiectelor de infrastructură din Republica Moldova. În următorii patru ani, vor fi alocaţi 100 milioane de euro în acest sens, în tranşe anuale de 25 de milioane de euro.

Vlad Filat şi Traian Băsescu au discutat şi despre necesitatea interconectării în viitorul apropiat a reţelelor de gaze şi energie electrică ale celor două ţări şi au pledat pentru continuarea procesului de consolidare a relaţiilor dintre Republica Moldova şi România.

Premierul moldovean a discutat, de asemenea, şi cu omologul său român, Emil Boc, despre evoluţia implementării acestor înţelegeri, evocând totodată acţiunile care urmează să fie întreprinse în viitorul apropiat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici