Discuţiile pe tema unui armistiţiu în Ucraina au început la Minsk

Discuţiile privind un armistiţiu în Ucraina au început la Minsk, în cadrul "grupului de contact"care reuneşte Rusia, Ucraina, separatiştii şi OSCE, a anunţat vineri un oficial belarus de rang înalt.

330 afișări
Imaginea articolului Discuţiile pe tema unui armistiţiu în Ucraina au început la Minsk

Discuţiile pe tema unui armistiţiu în Ucraina au început la Minsk (Imagine: mediafax Foto/AFP)

Această reuniune a "grupului de contact" este cea mai recentă tentativă de a încheia un armistiţiu în estul Ucrainei, după cinci luni de confruntări violente.

"Vom discuta despre un armistiţiu şi ce trebuie pentru a fi încheiat", a anunţat cu puţin înainte de debutul reuniunii fostul preşedinte Leonid Kucima, care reprezintă Ucraina. "Am venit aici pentru pace", a adăugat el.

"Sper că vor ajunge la un acord", a declarat la rândul său ambasadorul Rusiei la Minsk, Aleksandr Surikov.

Reprezentantul Rusiei, Mihail Zurabov, a precizat că speră că anumite documente vor fi semnate în cursul reuniunii, fără a oferi mai multe detalii.

Separatiştii proruşi sunt reprezentaţi de "premierul" Republicii populare autoproclamate Doneţk, Aleksandr Zaharcenko, şi de omologul său din "Republica Lugansk", Igor Plotniskii.

În momentul în care se deschideau negocierile de la Minsk, luptele violente continuau în zona portului strategic Mariupol, din sudul Ucrainei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici