Documente secrete despre vizita Papei Benedict în Marea Britanie, uitate într-un bar din Anglia

Documente secrete conţinând informaţii despre organizarea vizitei Papei Benedict al XVI-lea în Marea Britanie au fost uitate într-un bar din Anglia, fiind găsite de proprietarul localului, informează Daily Mirror în ediţia electronică.

79 afișări
Imaginea articolului Documente secrete despre vizita Papei Benedict în Marea Britanie, uitate într-un bar din Anglia

Documente secrete despre vizita Papei Benedict în Marea Britanie, uitate într-un bar din Anglia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Documentul de cinci pagini conţine informaţii detaliate despre deplasările Suveranului Pontif în cursul vizitei pe care o va efectua în Marea Britanie în a doua jumătate a lunii septembrie. Se pare că documentul a fost uitat în bar de organizatori ai evenimentului care luaseră masa acolo.

Documentele conţineau date inclusiv despre locul unde va fi parcat vehiculul care îl va transporta pe şeful Bisericii Romano-Catolice. De altfel, există şi informaţii despre zona unde vor sta personalităţi britanice, inclusiv fostul premier Tony Blair, în timpul slujbei în aer liber oficiată de Benedict.

"Dacă documentele ar fi ajuns la persoane cu intenţii rele, cred că ar fi putut plănui tot felul de probleme", afirmă Jim Treherne, directorul localului din localitatea Warwickshire (Anglia).

Treherne a găsit documentele, elaborate de compania organizatoare de evenimente WRG, la o masă unde stătuseră doi bărbaţi.

Printre documentele secrete se numără şi o hartă a zonei Crofton Park (Birmingham), unde Papa Benedict va oficia pe 19 septembrie o slujbă în aer liber pentru canonizarea fostului cardinal John Henry Newman.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici