Doi britanici au dispărut în timp ce se aflau în Soledar, Ucraina

Christopher Parry este dat dispărut de vineri, împreună cu un alt britanic, Andrew Bagshaw, după ce s-au îndreptat spre Soledar, considerat a fi cea mai periculoasă parte a ţării în acest moment, potrivit Sky News.

1009 afișări
Imaginea articolului Doi britanici au dispărut în timp ce se aflau în Soledar, Ucraina

Familia unuia dintre lucrătorii umanitari britanici dispăruţi în Ucraina a declarat că sunt „foarte îngrijoraţi şi îngrijoraţi” cu privire la starea de sănătate a acestuia şi locul unde se află.

Christopher Parry a fost văzut ultima dată vineri dimineaţă plecând din Kramatorsk spre Soledar împreună cu colegul britanic Andrew Bagshaw, apoi s-a pierdut contactul.

Într-o declaraţie, familia sa a spus: „Suntem foarte îngrijoraţi cu privire la sănătatea şi locul unde se află Chris în acest moment. El este o persoană extraordinară, care are compasiune şi grijă şi nu ar fi descurajat de la munca sa în Ucraina, eliberând persoanele în vârstă şi persoanele cu dizabilităţi, lucru de care suntem foarte mândri. Noi, familia şi partenerul său, îl iubim cu toţii foarte mult şi am fi recunoscători dacă intimitatea noastră ar putea fi respectată în aceste momente dificile”.

Ofiţerii din Doneţk au declarat că desfăşoară măsuri de investigare şi operaţionale pentru a încerca să-i găsească.

Christopher Parry a fost văzut evacuând locuitorii din oraşul asediat Severodonetsk înainte ca acesta să cadă în iunie şi operând ulterior la est de Lyman.

El a declarat pentru Sky News anul trecut: „Câteodată, când vezi lucruri îngrozitoare, rămâi cu tine”.

Familia celuilalt britanic dispărut, Andrew Bagshaw, care locuieşte în Noua Zeelandă, a publicat anterior un mesaj de stat în care l-a descris pe acesta ca fiind „foarte inteligent” şi a spus că a mers în Ucraina pentru că a crezut că era „lucrul corect din punct de vedere moral”.

Aceştia au adăugat: „Părinţii lui Andrew îl iubesc foarte mult şi sunt extrem de mândri de toată munca pe care a făcut-o livrând alimente şi medicamente şi ajutând persoanele în vârstă să se mute din apropierea frontului de luptă al războiului”.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe a declarat: „Andrew a fost un om de afaceri. Sprijinim familiile a doi bărbaţi britanici care au dispărut în Ucraina”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici