Doi copii au fost atacaţi de rechini în New York. Primul caz în ultimii 70 de ani

Doi copii au fost atacaţi miercuri de rechini, pe coasta Long Island din statul american New York, fiind primul incident de acest gen din ultimii 70 de ani, relatează BBC.

2157 afișări
Imaginea articolului Doi copii au fost atacaţi de rechini în New York. Primul caz în ultimii 70 de ani

Doi copii au fost atacaţi de rechini în New York (sursa Facebook: Barbara Pollina)

Cele două incidente, în care au fost implicaţi o fată în vârstă de 12 ani şi un băiat în vârstă de 13 ani, s-au petrecut la distanţă de câţiva kilometri, în golful Fire Island.

Aceştia nu au suferit răni grave şi se vor recupera complet. Un dinte de rechin a fost extras din piciorul unuia dintre copii şi este analizat.

Atacurile rechinilor asupra oamenilor sunt foarte rare în statul New York.

Fata le-a povestit salvatorilor că statea în apă până la brâu, când a văzut conturul unui peşte în apă. După ce a ieşit la mal, a observat că piciorul îi sângera.

„Am văzut ceva, lângă mine, am simţit durere. M-am uitat în jos şi am văzut o aripioară de peşte”, a declarat fata în vârstă de 12 ani. „Am mers la salvamari şi m-au bandajat”, a adăugat aceasta.

Conform declaraţiei acesteia, umbra din apă avea aproximativ 1,2 metri.

În urma incidentului, şeful salvamarilor, Craig Amarando, a ţinut o conferinţă de presă. „Medicii au confirmat că este o muşcătură de rechin şi au găsit un dinte în piciorul băiatului”.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici