Video Doi oficiali ucraineni, arestaţi pentru corupţie în timpul unei reuniuni guvernamentale televizate - VIDEO

Doi oficiali ucraineni de rang înalt au fost arestaţi miercuri în timpul unei reuniuni guvernamentale televizate, în cadrul unei operaţiuni împotriva corupţiei, la câteva ore după ce un influent guvernator regional a fost demis.

8705 afișări

Şeful Serviciului ucrainean pentru situaţii de urgenţă, Serghei Bocikovski, şi adjunctul său, Vasil Stoieţki, au fost reţinuţi de poliţişti, care le-au pus cătuşe, în timpul şedinţei televizate a Guvernului, relatează BBC News Online.

Cei doi sunt suspectaţi de implicare în corupţie la nivel înalt. Cele două arestări sunt legate de acuzaţii de mită în cazul unor contracte de achiziţie, a afirmat ministrul de Interne, Arsen Avakov, în cadrul şedinţei.

Premierul Arseni Iaţeniuk a declarat că "atunci când ţara este în război şi numără fiecare bănuţ, ei fură de la popor şi stat", relatează Reuters. "Acest lucru este valabil pentru oricine încalcă legea", a adăugat el.

Anterior, preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, l-a demis pe guvernatorul regiunii industriale Dnipropetrovsk, miliardarul Ihor Kolomoiski, pe fondul unui conflict privind controlul asupra unei companii petroliere de stat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici