Doi presupuşi susţinători ai grupului Stat Islamic, arestaţi în Germania

Poliţia germană a arestat sâmbătă doi bărbaţi suspectaţi că au oferit sprijin logistic jihadiştilor din cadrul grupării Stat Islamic (SI) şi acuzaţi că au ajutat un adolescent, în vârstă de 17 ani, să devină membru al organizaţiei.

206 afișări
Imaginea articolului Doi presupuşi susţinători ai grupului Stat Islamic, arestaţi în Germania

Doi presupuşi susţinători ai grupului Stat Islamic, arestaţi în Germania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Interpelaţi în oraşul Aix-la-Chapelle (vestul Germaniei), cetăţeanul tunisian, în vârstă de 38 de ani, şi cel rus, de 28 de ani, fac obiectul unui mandat de arestare.

Poliţia germană a efectuat, sâmbătă, percheziţii în apartamentele suspecţilor.

Tunisianul este suspectat că, începând din iulie 2013, a furnizat Statului Islamic haine în valoare de 1.100 de euro, precum şi 3.400 de euro în numerar, a declarat procurorul federal Harald Range.

El a precizat că suspectul tunisian a organizat, cu ajutorul cetăţeanului rus, transportarea în Siria a unui adolescent german care intenţiona să lupte pentru jihad.

Recent, poliţia austriacă a arestat, la cererea unui procuror din Munchen (sudul Germaniei), un cuplu de germani suspectat că intenţiona să plece în Siria pentru a participa la jihad.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici